Johanna Nilsson nominerad till Sveriges Radios Novellpris 2015

Johanna Nilsson är även aktuell med nya boken Det grönare rummet på W&W. Foto: Anna-Lena Ahlström
Johanna Nilsson är även aktuell med nya boken Det grönare rummet på W&W.
Foto: Anna-Lena Ahlström

Hon har flera omtyckta och prisade romaner och ungdomsböcker bakom sig och är numera även spänningsförfattare under pseudonymet Amanda Lind. Nu är Johanna Nilsson, uppvuxen i Borlänge, nominerad till Sveriges Radios Novellpris för novellen 84 kilo nåd. Vi säger:

GRATTIS JOHANNA!

Det är julafton. Beata som är 49 år och just haft en vallning får en oväntad julklapp av sin blivande ex-man. Julklappen heter Mikael och han är gigolo.

Lyssna på novellen – som så eminent läses av skådespelerskan Ulla Skoog – på Sveriges Radio P1:s hemsida. Eller, klicka bara här nedan:

 

Johanna Nilsson debuterade 1996 med romanen Hon går genom tavlan, ut ur bilden, som är självbiografisk och handlar om hennes uppväxt, om mobbing och utanförskap; om modet att våga vara sig själv, men till ett högt pris.  Boken blev mycket uppmärksammad, är översatt till flera språk och har använts mycket på skolor och högskolor.

Johanna Nilssons två första romaner har varit utgångspunkt för hennes samarbete med Rädda Barnen, som hon skrivit två kortromaner för: Rädda klassen från ensamma vargar och Fannys hemliga mening med livet.