Vilken härlig vecka – Get online week!

Vilket jobb biblioteken i Dalarna har gjort under Get online week 2017! Minst 45 aktiviteter med digital delaktighet i fokus på biblioteken under veckan! gow17linda
Det är sjunde året i rad som flera av Dalarnas bibliotek i samarbete med olika aktörer deltar i Get online week. Det erbjöds en rad olika aktiviteter på biblioteken.

– Vi är glada att så många bibliotek i Dalarna har varit med och hoppas att många tack vare detta vågar sig ut på nätet. Digital delaktighet är en väldigt viktig fråga, inte minst bland äldre. Det är viktigt att alla som vill får möjlighet att bli digitalt delaktiga och det vill biblioteken vill hjälpa till med, säger Linda Sävhammar, bibliotekskonsulent med inriktning digital delaktighet och demokrati vid Länsbibliotek Dalarna.

Dalarnas bibliotek har verkligen gjort en imponerande insats under Get online week!

Tillsammans för digital delaktighet är ett motto vi verkligen kan stoltsera med bland Dalarnas bibliotek! säger Linda Sävhammar, bibliotekskonsulent vid Länsbibliotek Dalarna.

Här är ett axplock av det som erbjöds under veckangow17dalarna

Avesta – lär dig mer om bankernas e-tjänster och om PressReader.

Borlänge – lär dig mer om Borlänge.se, internetsäkerhet, vikten av källkritik.

Falun – visning av nya webben, e-böcker, get online-torg.

Gagnef – visning av PressReader.

Hedemora – e-böcker, lär dig mer om Min vård och 1177.se.

Leksand – lär dig mer om bankernas e-tjänster och gå på surfcafé.

Ludvika – anmäl dig till Datacirkel för nybörjare.

Malung – visning av PressReader, Arkiv digital, kommunens hemsida med mera.

Mora – lär dig mer om PressReader.

Orsa – lär dig att vara nätsmart.

Rättvik – E-tjänstmässsa, släktforskning på nätet, läs tidningen digitalt med Pressreader.

Smedjebacken – prova på att släktforska, lär dig mer om bankernas e-tjänster med mer, tips och trix på din surfplatta.

Sälen – visning av PressReader, Arkiv digital, kommunens hemsida med mera.

Säter – E-tjänstmässa, ställ frågor om e-böcker, barnomsorg, BankID, hälsa, bussbiljetter.

Vansbro – appar för barn med Pappas Appar, låna e-böcker, PressReader.

Älvdalen – lär dig mer om PressReader.