Efter projektet Dela Läslust – nu kommer skriften som siktar framåt

Folkbiblioteksprojektet Dela Läslust pågick i de fyra länen Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Värmland under drygt två års tid, 2015-2017, och nu finns intressanta lärdomar, reflektioner, exempelberättelser och framåtblickande frågor samlade i en ny skrift: Dela läslust – Hur går vi vidare?

Skriftens innehåll bygger i huvudsak på två utvärderande rapporter: forskaren Jenny Lindbergs fokusgruppstudie med projektdeltagare och projektledarens rapport ur ett regionalt perspektiv. Som komplement ingår också exempelberättelser från kommunbiblioteken i de fyra medverkande länen. Tanken är att skriften ska fungera som diskussionsunderlag på biblioteken och därigenom bli en språngbräda för det fortsatta arbetet med läsfrämjande – men också i vid mening bidra till lärande och verksamhetsutveckling.