Bibliotekskonsulent för samordning och utveckling av bibliotekssamverkan, Länsbibliotek Dalarna

foten

Välkommen att söka tjänsten som bibliotekskonsulent för samordning och utveckling av bibliotekssamverkan i Dalarna.

Arbetsuppgifter
Länsbibliotek Dalarna är en del av Landstinget Dalarnas Kultur- och bildningsförvaltning. Vi arbetar med barnkonventionen som grund och med bibliotekens demokratiska uppdrag för ögonen.

Nu söker länsbiblioteket en bibliotekskonsulent som ska ansvara för vårt arbete med bibliotekssamverkan i Dalarna.

Ditt uppdrag är att bidra till förverkligandet av Dalarnas kommunbiblioteks projekt om bibliotekssamverkan. Genom denna samverkan stärker biblioteken demokratin i Dalarna och invånarnas rätt till information, kunskap och kultur. Samverkan säkrar fortsatt utveckling av biblioteken och ger bättre användning av gemensamma resurser.

Du arbetar nära kommunbiblioteken och förverkligar bibliotekssamverkan som ett medel för utveckling. Du leder arbetsgrupper av bibliotekspersonal i projektet och stödjer bibliotekscheferna i förändringsarbetet som bibliotekssamverkan innebär.
Du omvärldsbevakar och nätverkar med andra bibliotekssamarbeten i landet.

En förstudie slutfördes 2017 och projektfasen inleds 2018. Till att börja med samordnar du införandet av projektet. Sedan blir du den som koordinerar och stimulerar utvecklingsarbetet. Du ansvarar också för att hålla i uppföljning och kvalitet inom bibliotekssamarbetet. I ditt arbete ska du skriva och prata inför grupper och kommunicera i digitala kanaler.

Som konsulent har du rollen som samordnare, stödjare och utvecklare. Du är en del av arbetslaget på Länsbibliotek Dalarna. Tillsammans med kollegorna leder du processer, omvärldsbevakar och stödjer biblioteken i utvecklingsfrågor.

Arbetet som bibliotekskonsulent innebär en hel del resande, främst inom länet, men även i övriga Sverige. Övernattningar förekommer i samband med tjänsteresor.
Tjänsten är placerad i Falun.

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant.

Vi vill att du är bra på att leda och samordna och att du gärna delar med dig av dina kunskaper och får människor engagerade. Du är öppen och inkluderande och kan både ge och be om hjälp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Förståelse för villkoren för folkbibliotekens arbete är meriterande.

Körkort B behöver du ha i vårt vidsträckta län.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning 100 %. Månadslön. Placeringsort Falun.
Tillträde i september 2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan senast 2018-06-08.
Sök tjänsten här: Landstinget Dalarna

Intervjuer kommer att ske under vecka 25.

Kontakt: Maria Törnfeldt, länsbibliotekschef maria.a.tornfeldt@ltdalarna.se , 072-143 80 37
För DIK: Daniel Sundgren, daniel.sundgren@ltdalarna.se
tel. 023-49 28 44