Barnradions bokpris 2018

Det hela är ett klockrent koncept. Fem barn, fem böcker. Fem avsnitt där barn får prata litteratur med varandra. Nu är det dags igen för Barnradions bokpris!

Varje år sedan 2010 har Barnradions bokpris utsetts av en jury bestående av barn som läser fem nominerade och nyutgivna böcker i kategorin 9-12 år. Barnen träffas sedan och pratar om böckerna, där diskussionerna sedan blir till en radioserie – ett program för varje bok. I det sjätte och sista programmet väljs en vinnare, som får en rund summa prispengar.barnradion 2018

I år består juryn av fem elever från Rosengårdsskolan i Malmö. Under sommaren har de haft i uppgift att läsa igenom de fem böcker som kan vinna årets pris.

Programmen sänds under Läslovet, dvs 29 oktober – 2 november 2018. Vinnarprogrammet sänds 4 november.

De nominerade böckerna är:

Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting

Risulven av Nina Ivarsson

Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge

Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi

Här kan du som arbetar på bibliotek eller i skolan skriva ut en affisch om Barnradions bokpris att sätta upp på ditt bibliotek eller i ett klassrum.

Affischen är en pdf i A3-format, enkel att ladda ner och skriva ut.

När: 29 oktober – 2 november 2018. Kl. 10:03 –  (eller närsomhelst i appen SR Play)

Var: Sveriges Radio P4

Lyssna på äldre program här.