Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning? Webbinarium

Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning?

Varmt välkommen till MTM:s webbinarium för dig som arbetar med projekten Taltidningar till fler och Alla kan läsa – och hör sen! Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar.

Du får grundläggande information om dagstidningen som taltidning och exempel på hur olika bibliotek har arbetat för att bygga upp en verksamhet kring taldagstidningen. Vi informerar om hur det funkar med tekniken och vem som får läsa tidningen. Presentation som vi kommer att gå igenom bifogas.

Dag: fredag 22 september

Tid: klockan 09.30-11.00

Länk till webbinariet: https://mtm.adobeconnect.com/taltidningar22september/. Du behöver inte logga in, utan välj alternativet ”Enter as a guest” och skriv in ditt namn.

Du behöver ha Flash player installerat på datorn, det kan du kontrollera här: https://helpx.adobe.com/se/flash-player.html. Kolla gärna detta nu direkt! Då det varit en del problem med Chrome rekommenderar vi att du väljer en annan webbläsare. Gå gärna in på länken en stund innan utsatt tid för att kontrollera att all teknik fungerar som den ska. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar.

Fortbildning med MTM i mars

Boka in dig eller tipsa dina kollegor om Myndigheten för tillgängliga medier, MTMs fortbildningar om tillgängliga medier och talböcker i mars!

För dig som nyligen har börjat arbeta med talböcker och andra tillgängliga medier på bibliotek ges en introduktion måndag 27 mars.

För dig som redan har grundläggande kunskaper ges en fördjupningsdag om tillgängliga medier på bibliotek måndag 20 mars.

Dessutom ges flera webbinarier om Legimus under våren.

Läs mer om detta på MTM:s hemsida