Länsmöte 2015

Temat för länsmötet den 16 april i Leksand var ”Skaparbibblan” – bibliotek som arena för nya sätt att skapa berättelser.

Robotar

Vad är egentligen makerspace och Skaparbibblan? Och vad har det att göra med bibliotek? Makerspace är ett sätt att höja bibliotekets status, att få in samhället i biblioteket. Ett makerspace bygger på att intresserade personer kommer, skapar, delar kunskap. Men precis som biblioteket erbjuder åtkomst till datorer, erbjuder makerspaces och medialabb verktyg eller möjligheter till skapande som många av våra kommunmedborgare annars inte skulle ha råd till eller få åtkomst till.

Läs mer under Dalarnas biblioteksförbund.

Skaparbibblan! Välkommen till Länsmöte 16 april!

Skaparbibblan är temat för årets länsmöte i Dalarna. Vi samlas på Tegera Arena i Leksand och utforskar hur biblioteket kan vara en arena för sätt att skapa nya berättelser. Vi värmer upp med tre korta inspirerande föreläsningar och sen är det dags att testa själv. Med kunniga ledares hjälp  får du pröva att skapa berättelser med hjälp av enkla verktyg för programmering. Läs hela programmet och anmäl dig senast 27 mars!

Inbjudan Länsmöte 2015 Skaparbibblan

Barn med robot

Välkommen till Länsmötet 16 april 2015 med tema Skaparbibblan!

På Länsmötet får du nosa på ”Skaparbibblan” och testa nya sätt att skapa berättelser. Det blir föredrag med medverkande från Högskolan i Gävle, Kulturutveckling Gävleborg, föreningen Daladevelop och Leksands bibliotek. På eftermiddagen blir det workshops under kunnig ledning där du praktiskt får testa att programmera. Vad är egentligen maker space och Skaparbibblan? Och vad har det att göra med bibliotek? Efter Länsmötet vet du!

Bibliotekspersonal, pedagoger och politiker i Dalarnas län är välkomna. Program med anmälan kommer om några veckor. Notera datumet redan nu!

Välkommen till Länsmötet på Tegera Arena i Leksand önskar programkommittén i Dalarnas Biblioteksförbund: Ingvar Henriksson, Ludvika, Linda Sävhammar, Leksand, Marie Ohlsson, Smedjebacken, Karin Rytter, Älvdalen, Ylva Sellin-Isaksson, Malung-Sälen, Sonja Viklund, Mora, Maria Törnfeldt, Länsbibliotek Dalarna

barnhack1oktnr5a

Undrar du över maker space och vad det kan betyda på ett bibliotek? Regionbibliotek Halland har gjort en fin översikt som reder ut begreppen.