« All Evenemang

Tillgänglighet i praktiken

6 december 9:30 - 15:30

Evenemang Navigation

Välkommen till en utbildningsdag som vi hoppas ger inspiration till hur man kan arbeta med biblioteksrummet när det gäller tillgängliga medier och bibliotekens digitala medier som e-böcker, e-tidskrifter och taltidning m.m.

085 (2)

Anna Fahlbeck, Tillgänglighetsbibliotekarie Linköpings stadsbibliotek. Anna Fahlbeck har under flera år arbetat målmedvetet med tillgängliga medier på Linköpings stadsbibliotek. För det arbetet blev Linköpings stadsbibliotek bästa lättlästa bibliotek 2015. För sitt arbete med Äppelhyllor och tillgänglig verksamhet tilldelades Anna Amy-priset 2013 från Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. Anna visar hur Äppelhyllan och tillgänglig verksamhet fungerar och har gärna en dialog hur man kan nå ut med tillgängliga medier!

Kerstin GatuVad kan det betyda för Pelle på gruppbostaden att få tillgång till talböcker?
Kerstin Gatu från Mora folkhögskola, folkbildare och arbetsterapeut och ansvarig för Anpassad IT – vägen till digital delaktighet i ett samtal om hur man kan nå ut med talböcker till alla grupper i samhället.

Teknikcoacher och appcafé i Rättvik
Karin Sold, bibliotekarie på Rättviks bibliotek, och Sara Hansson, handledare på ett gruppboende i Rättviks kommun, delar med sig av sina erfarenheter av tillgänglighet och IT med bland annat teknikcoacher och appcafé.

Appcafé i Rättvik

Program 6 december kl 9.30 – 15.30

09:30 Kaffe/Te och smörgås

10:00 Vad kan det betyda för Pelle på gruppbostaden att få tillgång till talböcker?
Kerstin Gatu, folkbildare och arbetsterapeut, Mora folkhögskola

Teknikcoacher och appcafé i Rättvik
Karin Sold och Sara Hansson, Rättviks kommun

12.00 Lunch på egen hand

13:00 Från Äppelhylla till Läsa på olika sätt – Tillgängliga medier syns i rummet och så här får vi medierna att användas!
Anna Fahlbeck, Tillgänglighetsbibliotekarie Linköpings stadsbibliotek.

15:00 Avslutning med kaffe/te och gofika

Anmäl dig här: