« All Evenemang

• Det här event har passerat.

Möt författaren Mats Strandberg

03 april 2017 19:00 - 20:00

119454_strandberg_mats_34
Foto: Henric Lindsten

Mats Strandberg är skräckförfattare och har gett ut romanerna Färjan (2015) och Hemmet (2017).

– Jag tycker om att blanda det socialrealistiska med det övernaturliga, det vardagliga med det obegripliga. För mig är skräck ett fantastiskt verktyg för att utforska karaktärer och alla de rädslor vi människor bär på men pratar om alltför sällan, säger Mats.

Vi får möta Mats Strandberg i ett samtal om allt från bibliotek och läsning till  skräck och utanförskap. Spänning på hög nivå!

Från ungdomsroman till skräck till barnbok
Mats Strandberg, född 1976, började läsa Stephen King som tioåring och fick stresseksem och mardrömmar. Där och då föddes kärleken till skräckgenren, som följt med honom hela livet.

Mats Strandberg har, tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, skrivit världssuccén Engelsforstrilogin som består av Cirkeln, Eld och Nyckeln samt seriealbumet Berättelser från Engelsfors (ett samarbete med tecknarna Kim W Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam).

Cirkeln blev en enorm succé bland både kritiker och läsare. Boken kom som första ungdomsbok någonsin in på Dagens Nyheters kritikerlista, den blev nominerad till Augustpriset och gick 2015 upp som film på bio med strålande recensioner.

Hösten 2015 följde han upp succén med Engelsforstrilogin med den rosade skräckromanen, Färjan (Norstedts). Monstret i Natten och Monstret på cirkusen (Rabén & Sjögren, 2016) är hans barnböcker med fantastiska illustrationer av Sofia Falkenhem.

Aktuell med två nya böcker
Mats Strandberg är aktuell med Hemmet, en kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över sig själv.

Mats Strandberg är även aktuell med Monstret och människorna som är sista delen i böckerna om monstret Frank.

Böcker
Hemmet (2017)
Monstret och människorna (2017)
Monstret på cirkusen (2016)