« All Evenemang

• Det här event har passerat.

Sätt användaren i centrum – hur Design Thinking och UX kan användas i vardagen

23 februari 9:30 - 16:00

Länsbibliotek Dalarna och Högskolan Dalarnas bibliotek bjuder in till en spännande dag där vi sätter användaren i centrum genom Design Thinking for Libraries och User Experience (UX).

Den här dagen kommer vi att fundera på och lära oss hur vi kommer närmare våra användare/besökare och hur vi kan utveckla vår service mot våra användare/besökare. Hur lär vi känna våra användare bättre, hur blir vi mer innovativa och löser de utmaningar vi ställs inför i vår verksamhet, och hur utvecklar vi tjänster som passar för våra användares behov?

09.30             Kaffe/Te och smörgås serveras i Högskolans bibliotek, Falun

10.00             Anneli Friberg, Funktionsansvarig för UX/användarmötet, Linköpings universitetsbibliotek (LiUB)

Alla vill att den egna verksamheten ska erbjuda tjänster, service och miljöer som är värdeskapande och engagerande för kunder och användare. Det är just det UX (User eXperience) handlar om. Många organisationer och företag har sedan länge integrerat UX i sin verksamhet. De senaste åren har även många bibliotek börjat arbeta aktivt och systematiskt med UX.

Användarcentrerade metoder och processer, som till exempel Design Thinking, har kommit att bli ett värdefullt verktyg för att utveckla både det digitala och det fysiska biblioteket. Anneli Friberg kommer att ge en kort introduktion till UX. Hon kommer också att berätta om LiUB:s systematiska arbete med användbarhetstestning av bibliotekets webbaserade tjänster, samt ge några konkreta exempel på etnografiska metoder som LiUB tillämpar för att utveckla det fysiska biblioteket.

11.30             Introduktion till metoden Design Thinking for libraries. Linda Sävhammar, Länsbibliotek  Dalarna och Eleonor Grenholm, Länsbibliotek Uppsala introducerar metoden och leder oss i en workshop.

12.00             Lunch på Lugnetkyrkan

13.00             Vi fortsätter med workshop i Design Thinking.

15.00             Kaffe/te och gofika

15.30             Avslutande diskussioner