« All Evenemang

• Det här event har passerat.

Studieresa till Bollnäs och Söderhamn – två Helgebibliotek

foten

Studieresor inför det fördjupade samarbetet mellan biblioteken i Dalarnas län – Dalabiblioteken

Datum:  7 november 2017

Resmål: Helgebiblioteken Gävle – Sandviken och Bollnäs – Söderhamn

Syfte med resan: Förberedelse inför det stundande bibliotekssamarbetet i Dalarna. Resan till Helgebiblioteken ger oss möjlighet att träffa personal från ett samarbete etablerat sedan 10 år tillbaka. Vi får möjlighet att ställa frågor om samarbetet m.m.

HelGe – Tio kommuner – ett bibliotek

Ett samarbete mellan biblioteken i Söderhamn, Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Sandviken och Ovanåker.

Tillsammans erbjuder de:

• Större bestånd – ca 1.704.000 böcker och andra media.
  • Snabbare leveranser i ett förbättrat transportsystem.
  • Smidigare hantering – Du kan hämta, lämna, låna på alla HelGe-bibliotek.
  • Skickligare personal – ca 180 anställda på 46 HelGe-bibliotek.

Det gemensamma lånekortet gäller i alla HelGe-bibliotek.

Läs mer om Helgebiblioteken

7 november – Bollnäs + Söderhamn

Vi börjar vår resa i Borlänge och åker mot Bollnäs som är en kommun med 26 500 invånare.

Biblioteken är traditionella, med allt du förväntar dig att finna på ett bibliotek.  Här finns böcker, tidskrifter, filmer, TV-spel med mera och samtidigt är vi moderna med en rad nya virtuella tjänster.

Biblioteken i Bollnäs består av huvudbibliotek, en filial och ett meröppet obemannat filialbibliotek.

Efter lunch fortsätter vi till Söderhamn som är en kommun med 26 000 invånare. Söderhamns stadsbibliotek består av Huvudbiblioteket i centrum samt tre filialer i Bergvik, Ljusne och Stråtjära .

Program*

8.00           Avresa från Borlänge
10.00         Bollnäs
12.00         Lunch
13.00         Avresa mot Söderhamn
14.00         Söderhamn
16.00         Hemresa

*Tiderna är preliminära

Användbara länkar

Bollnäs bibliotek
Söderhamn
Praktikaliteter

Resorna utgår från Borlänge med stopp för påstigning i Falun. Alla tar sig på egen hand till Borlänge/Falun på båda resorna.

För dig som inte kan ta dig till Borlänge/Falun till kl 8 på avresedagen står Länsbiblioteket för en hotellövernattning. Ange detta vid anmälan.

Det finns 30 platser på respektive resa – 2 platser/kommun/resa. Resorna är öppen för alla folkbiblioteksmedarbetare, men det är upp till cheferna på kommunnivå att besluta vilka som åker.

Anmälan:

Sista anmälan 22 september 2017.

Kostnad: Ingen kostnad – fika ingår. Lunch på egen bekostnad.
Avbokningskostnad 300kr vid avbokning efter 19 september. Platsen kan överlåtas till kollega.

Förberedelse inför resorna:
Vi kommer att ha skypemöten med deltagarna innan resan. Vi vill att ni inför resorna förbereder er genom att läsa Förstudie bibliotekssamverkan i Dalarna och förbereder frågor och funderingar kring bibliotekssamarbete.

Vid frågor kontakta reseledarna:
Linda Sävhammar linda.savhammar@falun.se  023-861 23
Anna-Lena Ittner-Sandström anna-lena.ittner.sandstrom@falun.se   023-861 25

Välkommen med din anmälan!

Datum: