« All Evenemang

• Det här event har passerat.

Välkommen på en studieresa till Digidelcenter i Sundsvall 3-4 oktober

3 oktober 12:00 - 4 oktober 20:00

Länsbibliotek Dalarna bjuder in till en studieresa 3-4 oktober 2018 till Digidelcenter i Sundsvall. Studieresan är en del av satsningen Digitalt först med användaren i fokus här i Dalarna.
Internetstiftelsen har beviljats medel från regeringen för att sprida den lyckade satsningen på DigidelCenter till fler kommuner. Etableringen ska syfta till att stärka kommuninvånares möjligheter att öka sin digitala kompetens och få hjälp med digitala tjänster och teknik. Kan detta vara något för Dalarna? Ett besök på Digidelcenter Sundsvall kan vara ett steg på vägen för att se hur det fungerar i praktiken.

Vad är Digidelcenter i Sundsvall?
Digidelcenter är ett aktivitetsbaserat rum med verksamhet som riktar sig till dig mellan 4 och 104 år.  Man kan läsa en öppen webbkurs (MOOC), programmera robotar eller uppleva VR på storbildsskärm.
Viktiga utgångspunkter för verksamheten är att lära tillsammans, utbyta erfarenheter och dela kunskap. Digidelcenter erbjuder ofta och regelbundet IT-handledning på flera språk och arbetar aktivt med att sänka trösklar för digitalt deltagande på olika sätt. Läs mer på deras hemsida

Resan kommer innehålla
• Visning av Digidelcenter med workshop – prova på 3D-skrivare och VR. Prova på programmering med bluebots, makey makey, Dash and dot, Osmo.
• Föreläsning och samtal inklusive frågestund med Ida Norberg utifrån hennes rapport om bibliotekens arbete med digital kompetens. Läs rapporten här
• Samtal med utbyte av erfarenheter och funderingar kring Digidelcenter och bibliotek.
• Visning av Mobibblan – Sundsvalls mobila bibliotek

Praktikaliteter
Anmälan: anmäl er på denna länk senast 31 augusti: https://goo.gl/forms/ozF4G9IB5rQfaGew2
Kostnad: Ingen kostnad Länsbiblioteket bjuder på resa och boende dock inte mat.
Resan: Vi reser till Sundsvall på eftermiddagen den 3 oktober och kommer hem på kvällen den 4 oktober.
Frågor: Linda Sävhammar linda.savhammar@ltdalarna.se

Mer information om resan kommer närmare avresa.

Börjar:
3 oktober 12:00