Ideas boxes – Libraries without borders

Hur kan biblioteken göra skillnad i ett flyktingläger?
Libraries without borders arbetar bland annat i flyktingläger och har tagit fram något de kallar Ideas boxes. Det är mediacenter som kan sättas upp på 20 minuter med olika moduler.

Bibliotek kan spela en stor roll för människor som förlorat allt och som bara väntar på att få åka hem eller vidare, men inte vet när de kan det.

Bibliotek kan vara en plats för information, en säker plats för barn, en plats där man kan lära sig saker, man kan leka, tala om svåra saker med barn, ett ställe där man kan koppla upp sig, studera, läsa böcker, vara kreativ och mycket mer. Ideas Boxes gör detta möjligt.

En flykting bor ungefär 17 år i ett flyktingläger. Det finns 50 miljoner flyktingar i världen. För att dessa flyktingar ska kunna få möjlighet till ett meningsfullt liv i flyktinglägren så är dessa Ideas Boxes ett fantastiskt initativ!

Om du vill veta mer läs här: https://www.ideas-box.org/…/the-idea…/discover-the-ideas-box

Ideas boxes kan även användas till särskilt utsatta grupper över hela världen – även i Sverige. Något att fundera på.

Se gärna på den här filmen från Burundi och hur Ideas Boxes har gjort skillnad för människor på flykt: