Kunskapsdagar inom Språknätverk Dalarna

5 november - 6 november

Välkomna på årets Kunskapsdagar inom Språknätverk Dalarna

Den 5 och 6 november bjuder vi in personal inom bibliotek, barnhälsovård och förskola till Kunskapsdagar – den årliga fortbildning inom vårt arbete med Språknätverk Dalarna, där vi fokuserar samverkan kring små barns språkutveckling i Dalarna.

Vi kan stolt presentera våra huvudföreläsare för i år: litteraturpedagogen Agneta Edwards och hjärnforskaren Sissela Nutley, båda aktuella med varsin bok.

Mora Folkhögskola

Agneta Edwards är litteraturpedagog, kritiker, författare och skrivarcoach. Hennes fokus är litteratur för barn och unga, särskilt bilderböcker och fantasy och har skrivit två böcker om hur man kan jobba med läsning och litteratur, bl.a. Bilderbokens mångfald och möjligheter (2008), som kommit ut i ny omarbetad utgåva i år.

Falun, Kristinegården

Sissela Nutley  är hjärnforskare och aktuell med boken Distraherad: hjärnan, skärmen och krafterna bakom. Nutley har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hon föreläser om hjärnans formbarhet och grundläggande förutsättningar, och tar upp frågor som vilken roll innehållet och tiden framför skärmen spelar för hur vi mår – vuxen som barn.

Foto: Henrietta Asplund

Här hittar du inbjudan och anmälan.

Mer detaljerat program kommer senare.

Mer info om Sissela och boken hittar du här

Vill du läsa mer om Agneta, klicka här

Frågor? Malin.magnussonbarle@regiondalarna.se / 0721 – 438177

Börjar: